SÓSKA ahogy én szeretem
Hozzávalók 2 személyre
1 zacskó friss sóska
1 képen látható főzőtejszín 2dl
3 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál vaj
3 teáskanál rétesliszt
6 teáskanál barnacukor
Elkészítése:
A sóskát megtisztítom, a hátsó levélereitől és a szárától ( ehhez jó, ha van egy kis segítség társaság gyanánt, mert elég unalmas mutatvány;-))
majd folyóvíz alatt megmosom.
Az olajat vagy vajat felhevítem és beleteszem az apróra vagdalt sóskát.
Állandó keverés mellett fonnyasztom, majd sózom és meghintem liszttel ( minden kanál után kavarom-keverem, hogy ne csomósodjon.
Ezután jön a tejszín rá, amivel egyet forr és édesítem.
Tükörtojás illik hozzá, de lehet sóban vízben krumplival is tálalni.
Jó étvágyat kívánok e vasban gazdag finomsághoz!
Hölgyeim különösen ajánlott a nehéz napokban;-))
Ha előzőnap megtisztítjuk, másnap pár perc és kész a vacsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése