Kekszes krémes (saját recept)
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
8dl tej2 cs. vaníliás puding
2 evőkanál zselatin
8 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás sárgája + a fehérje is felverve
12 dkg margarin
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, és a következő krémet pakoljuk rá:
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe, és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tojások felvert habját, és beletesszük a margarint is kis kockákban. Óvatosan a kekszre lapátoljuk (nem öntjük!), és kirakjuk a tetejét is keksszel. Pár óra és megpuhul, és szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Nem igényel gyakorlatot, akár férjeink is meglephetnek vele,-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése