6 tojás, 12 dkg nyírfacukor, 4 dkg kakaópor, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál liszt.
A kétféle krémhez: 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 10 dkg nyírfacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaópor.
A csokimázhoz: 10 dkg margarin, 5 dkg nyírfacukor, 4 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból egy nagy gáztepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A két evőkanál lisztet a 2 dl tejjel felfőzzük, majd kihűtjük (gőz fölött). A margarint és a cukrokat habosra keverjük, és a kétféle masszát egybe keverjük.
A krémet kétfelé vesszük. Az egyik fele marad fehéren, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a barna krémmel kenjük meg és erre jön a banán. Sütőpapírral két oldalról, szemben feltekerjük egy konyharuha segítségével a papírt rajta hagyva és néhány órán át így tartjuk. Miután kibontottuk, megkenjük a csokimázzal.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése