Hozzávalók:
1 csésze fagyasztott zöldborsó
5 dkg vaj
1 póréhagyma ( apróra vágva)
1,5 erőleves kocka ( vagy húsleves 1l )
kis olívaolaj
só nem kell, ha leveskockával készül!
tarkabors (frissen őrölt pl. Kotányi tekerős malom)
egy teáskanál barnacukor és én tettem bele egy evőkanál sűrített tejet is ( ami cukrozott )
1 ,5 dl tejszín ( de tejföllel is finom )
2 evőkanál chia mag ( amit előzőleg áztattam 1dl vízben )
1 evőkanál liszt
kis marék apróra vágott petrezselyem, vagy knorr kocka
1 teáskanál pirospaprika
Elkészítése:
Egy lábasban kis olívaolajjal együtt olvasszuk meg a a vajat, majd kis lángon kb. 8-10 perc alatt néha megkevergetve megfonnyasztjuk a póréhagymát. Utána beledobjuk a zöldborsót és pár percig pirítjuk azzal is. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a vizet amibe kerül a 2 erőleveskocka is. Lassú tűzön kb. fél órát főzzük. Egy bögrében csomómentesre keverjük el a tejfölt a liszttel és a maggal, szedhetünk hozzá egy kis lét a borsóból hogy felvegye a hőmérsékletét és folyamatosan kevergetve beleöntjük. Adunk hozzá még egy kis sót, borsot, meg a cukrot. A végén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel!
Virslivel tálaljuk , mi a bécsit szeretjük és a füstlit nagyon!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése