Hozzávalók:
20dkg étcsokoládé
4 tojás
5dkg vaj
2 tojásfehérje
10dkg porcukor
0,5 dl konyak vagy rum aromából 3 evőkanálnyi
Díszíteni lehet tejszínhabbal, de anélkül is gyorsan elfogy.
Elkészítés:
Az összetört csokoládét víz-gőz fölött megolvasztjuk, majd a langyos masszába tesszük
a tojások sárgáját az elkevert vajjal .
Konyakkal vagy az aromával ízesítjük.
Közben a tojások fehérjét habosra felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is a csoki masszába keverjük.
A kész krémet üvegkelyhekbe töltjük és hűtőszekrényben lehűtjük.
Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy akár nyáron idénygyümölccsel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése