50dkg tehéntúró
3 egész tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál búzadara
csipet só
2 evőkanál xilit vagy cukor
1 citrom reszelt héja
10dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál zsíradék, pl. kókuszolaj, vagy étolaj
porcukor
2dl tejföl
Elkészítése
Hozzáadjuk a sót, lisztet, búzadarát és kevéske édesítőt xilitet vagy cukrot és egy citrom reszelt héját.
Fél napot esetleg egy éjjelt állni hagyjuk, ez azért fontos, mert így nem fő szét a gombóc, (persze így is
úgyis elfogy és nem törvényszerű, hogy szétfő, ha nem áll olyan sokáig a hűtőben).
Egy fazékba vizet forralunk és vizes kézzel gombócokat formázunk bele.
Amikor feljönnek a felszínre a gombócok, egyet kiveszünk, megnézzük, hogy megfőtt-e és
az időközben olajon pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a leszűrt gombócokat.
Porcukorral és tejföllel tálaljuk !
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése