Összes oldalmegjelenítés

2012. december 17., hétfő

Mézes puszedli mogyorókrémmel

Hozzávalók:

350 g finomliszt
100 g rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
vagy mixed pice 
pár csepp citromlé vagy narancslé (szörp is lehet) - elhagyható
1 tojás + 1 sárgája
1 evőkanál tejföl
150 g akácméz (termelői)
80 g vaj vagy zsír (margarin nem jó)

Töltelék: mogyorókrém ( Nutella )
A díszítés: pirított dió

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk és belekeverjük a lisztbe. A mézet felmelegítjük (kb. 50 fok) és  hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Beleadjuk a tojást és a sárgáját, valamint a tejfölt, majd fakanállal alaposan elkeverjük.
Ezután sütőlapra borítjuk. Hagyjuk hűlni 15 percig. Lisztes kézzel kisebb golyókat formázunk és a sütőlemezre tesszük szellősen, mert terülni fognak, kb. duplájára dagadnak. 
A közepükre egy mokkáskanál végével lyukakat fúrok és ide kerül a mogyorókrém vagy lekvár.
A tetejét egy kisebb pirított diódarabbal zárom le.
8-10 perc alatt sütjük meg. Egy fóliára szedjük ki, és azon forrón szilikonecsettel kenjük be a mázzal a tetejüket. Hagyjuk kihűlni. Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk.

Máz:
1 /2 tojásfehérjét villával elkeverjük 3 teáskanál porcukorral , pár csepp citromlé is mehet bele, ha lekvárral töltöttük

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése