1 kg
2 egész tojás
2 pohár kefír
2 teáskanál cukor
0,5 liter tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
a sütéshez, étolaj
a már kész lángos tetejére
2 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
1. a tejet a cukorral mikróban meglangyosítom
2. belekeverem az élesztőt és pici liszttel felfuttatom
3.egy fedeles tálba összevegyítem a tojást a sóval a kefírrel
4. hozzáadom a lisztet a felfuttatott élesztős masszát és a tejet
5. fakanállal jól eldolgozom, felverem és pihentetem néhány órát ( hűtőben sokáig eláll )
6.lisztes kézzel tenyérnyi darabokat szaggatok, jól széthúzom , majd közepesen forró olajban sütöm, félidőben megfordítom és konyhai
törlőkendőre szedem ki, hogy felitassam a felesleges olajat
7. megkenem fokhagymával , majd reszelt sajtot és a tejfölt kenem rá, ebből 14 db vastag lángos készült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése