Hozzávalók:
A tésztához:
16 dkg liszt
6 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás sárgája pici só
Továbbá:
pár kanálnyi narancslekvár
vörösáfonya ( szárított) helyettesíthető más gyümölccsel.
mazsola ( kihagyható, de akkor több gyümi kell bele )
kevés alkohol, rum vagy barndy
8 dkg darált dió
4 dkg cukor
1 vanilliás cukor
1 tojás felvert fehérje
Elkészítése:
Összegyúrom a tésztát a fenti ekből, majd két gombócot formázok belőle és egy nylonban beteszem a hűtőbe egy órára.
Ezután felverem a tojások fehérjét, pici sót adok hozzá, majd a cukrot és a darált diót is hozzáadom a vanilliás cukorral együtt.
Egy óra elteltével vékonyra nyújtom a tésztát, majd egy pohár segítségével kiszaggatom, ha nincs formánk egy muffin sütő is jó lesz.
Úgy helyezem a sütőbe, hogy magas széle legyen, mert erre jön először a narancs dzsem, majd az áfonyás massza és a tetejére a diós rész.
Előmelegített sütőbe sütjük, 170 fokon, kb 15 perc.
Az eredeti recept szerint a tetejére is tesznek tésztát, úgy is finom, mert puha porhanyós, de így talán kevésbé hizlaló.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése