- 60 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici szódabikarbóna
- tej
- Mákos töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 sütőpor
- Krém:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás puding
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztàt összegyúrjuk és 5 cipót formàlunk belőle.
Amíg a màkos töltelék elkészül, addig pihentetjük.
2 lapot egymàs után a tepsi hàtuljàn sütünk ki, míg a màsik hàrmat megtöltjük, mint a bejglit ( de nem kenjük meg a tetejét tojàssal) megszurkàljuk villàval és úgy sütik meg.
Amikor kisültek a bejglik, akkor készítjuk csak el a pudingos krémet, aminek a felével megkenjük az alsó lapot és utàna helyezzük csak rà egymás mellé a 3 bejglit.
Erre jön az újabb pudingos massza.
Akkor jó ha még melegen kerül rà a pudingos cucc és àtitatjuk vele a tésztàt, mert különben szàraz marad.
Erre tesszük rá a màsik lapot, amit bevonunk csokimàzzal.
Pàr órás pihentetés után tàlalhatjuk.
Díszíthetjük több féle finomsàggal.
Én reszelt narancshéjjal és tejszínhabbal készítettem.
Jó étvàgyat kívànok hozzà!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése