Hozzávalók:
15dkg rozsliszt,
10 dkg sima liszt,
25 dkg túró,
10 szem olívabogyó,
1 kisebb fej vöröshagyma ( amit apróra vágva pici olajon megdinsztelünk )
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj,
15dkg vaj,
1 zacskó (7 g) szárazélesztő, vagy 1/2 csomag normál,
3 tojássárgája,
3 kk só
5 dkg reszelt sajt
A lisztet az élesztővel elkeverjük ( ha nem szárított élesztőt használunk akkor 3 evőkanál liszttel és kb fél dl langyos tejjel felfuttatjuk, mielőtt a többi liszthez adnánk )
Ehhez adjuk hozzá az áttört túrót, vajat, olívaolajat és a tojássárgákat és egy kis langyos vízzel hígítjuk amíg lágy nyújtható tésztát nem kapunk.
Ezután kelesztjük legalább félórát ( egy konyharuhával letakarva meleg helyen ) majd beledolgozzuk a pirított hagymát és az apróra kockázott olívabogyót is ).
Tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Előmelegített sütőben sütjük kb. félórát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése