Kezdőknek is ajánlom, nem lehet elrontani és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 bögre víz
22 dkg Rama margarin
4 evőkanál kakaó
Első lépésben a fenti anyagokat egy edényben felforralom , majd még a tűzhelyen hozzákeverem
az alábbiakat.
1 bögre cukor ( ez lehet nyírfa vagy barna is )
1 bögre liszt amihez 1/2 evőkanál szódabikarbónát keverek ( ennek hiányában sütőport )
Addig keverem amíg már kezd elválni az edényfalától, ekkor lekapcsolom alatta a lángot.
1 vanilliáscukrot még belekeverek
3. lépés:
1dl tejföl
2 tojás ( egész)
2 evőkanál méz
+ ízlés szerint lehet hozzáadni feketekávét, diót, mogyorót, fahéjat, mixed spicet ( utóbbi angol fűszerkeverék
Angliában járva érdemes beszerezni, mert hamarosan jön a répatorta recept és annak elengedhetetlen része ).
4, lépés
begyújtjuk a sütőt
Gázon 5-ös fokozat.
5. lépés
Amikor kihűlt az edényben lévő cucc, hozzáadjuk a tojásos-tejfölös keveréket, egy kerámia vagy valamilyen sütőedénybe tesszük, amit előzőleg kivajazunk és lisztezünk ( ez lehet tortaforma is ).
6.lépés
Tetejére a következő massza kerül
4 evőkanál keserű kakaó
6 evőkanál tejföl
12dkg porcukor
1 csomag vanilliáscukor
Ezután már mehet a sütőbe ahol kb 30 perc alatt készül el.
Akkor finom, ha kellően lágy marad a tészta, kicsit nyersnek tűnhet, de ne ijedjünk meg ez így finom.
Fagylalttal tálalva az igazi, de anélkül is gyorsan elfogy.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése