Hozzávalók: 10db hoz
1,2 dl tej
1,2 dkg élesztő
1 teás kanál só
1 teás kanál cukor
0,5 dl étolaj
a kenéséhez 1 egész felvert tojás
a szóráshoz kb 4 evőkanálnyi amarántmag, vagy napraforgó vagy szezámmag
a sós kenéshez
2 evőkanál liszt
1/2 evő kanál só
és annyi víz, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk
Elkészítése:
Egyenként perecet formálok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem , megszórom magokkal ,
pihentetem kb. 15 percet és nagyon forró sütőbe ( 210 fok) teszem.
Addig a 2 evőkanál lisztet és az 1/2 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, hogy ne száradjon ki!
( egy másik változat szerint -én most is így csináltam - sütés előtt dobjuk a pereceket lobogó forró vízbe , amibe egy evőkanál szódabikarbónát tettünk és kb 15 másodperc és már tehetjük is a tepsibe!)
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése