- Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 tojássárgája
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 2,5 dkg élesztő 2 evőkanál tejben. 2 e.kanál liszttel elkeverve
- a kenéshez 1 egész tojás felverve
még nyersen
Összegyúrom a tésztát és 2 cipót formálok belőle, majd letakarva félórát pihentetem.
Ezután kinyújtom , majd cikkekre vágom , megkenem diós vagy mákos töltelékkel és feltekerem.
Tepsibe helyezve még félórát kelesztem, miközben megkenem a felvert tojással, aki márványosan szereti, az válassza szét a tojássárgáját a fehérjétől és először a sárgájával, majd amikor már megszikkadt a fehérjével,
kenje át kétszer.
Töltelék:
Darált dió, porcukor, vanilliáscukor, reszelt citrom héja és egy felvert tojás fehérje
Előmelegített sütőben sütöm , az illata árulkodik ha már kész.
Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése