Juharszirupos keksz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10dkg xilit= nyírfacukor ( vagy barnacukor )
12dkg vaj
6 evőkanál juharszirup
1 tojás
1 kávéskanál vanillia aroma, vagy 1 cs. vanilliáscukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem és pár órára ( minimum 1 )
hűtőszekrényben pihentetem.
Kinyújtom egy folpack segítségével, így nem ragad a nyújtófára,
majd különböző formákat szaggatok belőle.
mielőtt a tepsibe teszem, megforgatom barnacukorban vagy vanillinben.
Előmelegített sütőben, 6-vagy 8 perc alatt készül el.
Dobozban tárolva sokáig elállna, ha nem fogyna el.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése