5 db tojás
25dkg vaj
15 dkg porcukor
20dkg búzadara
5 dkg liszt
2 db citrom+ héja
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
a díszítéshez 3db eper
A fűszeres sziruphoz:
20 dkg kristálycukor vagy barnacukor
2 dl víz
1 citrom leve
1 késhegynyi reszelt gyömbér
Elkészítése:
A sziruphoz a cukrot összeforraljuk a vízzel, kevés reszelt gyömbérrel, a citrom levével és héjával.
A tésztához a vajat a porcukorral , a citrom héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül szórjuk bele a búzadarával elkevert lisztet és a sütőport.
A kivajazott és lisztezett tepsibe vagy kerámia tálba öntjük, a tetejét kirakjuk jól megmosott és megtörölt
vékonyra szeletelt citromkarikákkal.
180Celsius fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Még melegen egyenletesen meglocsoljuk a fűszeres sziruppal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése