Most látom , hogy sikerült egy mikszáthy körmondatot írnom, hiába ha kajáról van szó, nem akad el a penna.
Almáspite
Hozzávalók:
a tésztához:
40dkg liszt
1csomag sütőpor
10dkg cukor
1 egész tojás
20dkg margarin vagy vaj
4 evőkanál tejföl
A töltelék alá : barack lekvár és daráltdió ( egy kanál cukorral keverve )
Töltelék:
2kg alma reszelve és egy citrom héjával megpárolva
( a levét gondosan le kell szűrni, mert az eláztatná a tésztát )
6 evőkanál cukor
fahéj ízlés szerint és citromhéj
A tetejére vanilliás cukor
Elkészítése
Nagyon egyszerű, de az előkészületek, almareszelés, diódarálás elég idő igényes.
A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 cipót formálunk, a nagyobbikat alulra kinyújtjuk a kivajazott sütőpapírra,
erre jön a lekvár, majd a darált dió , almaszósz és betakarjuk a kinyújtott tészta másik felével.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, 180 fokon.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése