Hozzávalók
15 dkg zabpehely
15 dkg olajos magvak ( dió, mogyoró, mandula, kesudio, tökmag) ezekből bármi vagy keverve
5 dkg méz
5 dkg kókuszzsír ( ha nincs étolaj, napraforgó, olíva, kukorica)
csipet só
Elkészítése:
1.Felolvasztjuk alacsony lángon vagy mikróban a kókuszzsírt, hozzáadjuk a mézet.
( 2 nagyon púpos evőkanállal kell mindkettőből )
2.b Ráöntjük a zabpehely és magvak egyvelegére, csipet sót adunk hozzá és jól elkeverjük.
2.a ( ha megpirítjuk előtte kicsit a magvakat, még finomabb íz hatást érhetünk el)
3. A sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük ( lásd képek alul).
4. Többször megkeverve kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük 170'C -on.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Holnap jön egy recept is amihez szükség lesz belőle 10 dkg ra, annyit tegyél félre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése