2 tojás sárga
6dkg cukor
csipet só
8dkg vaj
1/ reszelt citrom héja
20dkg liszt
1 TK sütőpor
Krém
2 tojásfehérje ( habbáverve)
40 dkg joghurt ( vagy 1 pohár tejföl, 1 pohár kefír és egy natúr krémsajt).
6 dkg cukor
3EK liszt ( v 1 EK keményítő és 2 liszt)
1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése
A tésztához összekeverem és gyúrom a fentieket, majd két gombócot formázok.
Külön- külön folpackba csomagolom és az egyiket a sima hűtőbe, míg a másikat a fagyasztóba teszem kb félórára.
Ezután elkészítem a krémet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem a cukrot a joghurtot és a többi összetevőt .
Kivajazok egy kisebb formát.
Bekapcsolom a sütőt, amikor elkezdem a tepsibe tapicskolni a hűtőből kivett tésztát.
Ráöntöm a krémet és végül pedig ráreszelem a nagy lyukú reszelővel a másik felét a tésztának.
180'C- on sütöm 25 v 30 percig.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése