4db tojás
18 dkg cukor
13 dkg liszt
1Ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
0,5dl víz
Csipet só
Krém
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 dl habtejszín
5 dkg kókuszreszelék
1 citrom reszelt héja
Elkészítése
A 4 db tojássárgáját kikeverem a cukorral,hozzàadom a vizet, majd felverem robotgéppel vagy kézi habverővel a tojàsok fehérjét .
A lisztet kimérem, belekeverem a kakaót és a vaníliáscukrot majd a sütőport pici sóval.
Elomelegitem a sütőt 180'C.
Ezt a keveréket hozzáadom a tojássárgájàs masszàhoz, végül a keményre felvert fehérjét forgatom bele óvatosan.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben sutom 180'C -on kb 20 percig.
Amíg sül a süti, addig elkészitem a krémet.
A mascarponet kikeverem a cukorral.
A tejszint kemény habbàverem, majd beleforgatom a mascarponés masszàhoz.
Pici reszelt citromhéjjal ízesitem.
A megsült és màr kihűlt tésztàt kettévàgom, majd egy kör alaku szaggatoval vagy egy kisebb pohárral korongokat szaggatok.
Egy korongot megkenek krémmel, ráteszek egy másik korong sütit, majd a széleit is bekenem körben krémmel , ezután megforgatom kókuszreszelékben.
A tetejére is teszek krémet és kókuszt.
Jó étvágyat kívànok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése