A tésztához:
- 150 g finomliszt
- 70 g cukor
- 70 g vaj (+ 1 tk a forma kikenéséhez)
- 2 db tojás
- 1 tk sütőpor
A mákos töltelékhez:
- 150 g mák (frissen darált)
- 100 g aszalt szilva, kockázva
- 80 g cukor helyett xilit
- 100 g búzadara
- 500 ml tej (kókusz tejet használtam)
- 175 g tejföl
- 100 g vaj
- 2 ek kókusz olaj
- 2 ek méz
- 1 csomag vaníliás cukor.
Az öntethez:
Elkészítése
A tesztàhoz valókat egy fakanàl segítségével jól összedolgozom.
Majd egy lábasban felfőzom a màkot a tejjel, grizzel és a többi adalékkal.
A tejfölt csak a végén keverem hozzá.
Ezt a tölteléket kenem rá a már tepsiben lévő alapmasszàra, végül az öntet kerül a tetejére ( itt a tojások fehérjét habbà kell felverni) és elomelegitett sütőben tűpróbaig sütöm.
Nálam légkeverésesben sült, 25 percig.
Hagyományos sütőben kb 35 perc.
Jó étvàgyat kívànok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése