30 dkg liszt,
12 dkg cukor ( itt szőlőcukor)
2 tojás sárgája és egy fehérje
15 dkg vaj ( ír vajjal a legjobb)
1 tk sütőpor,
csipet só
Töltelék:
4 db birsalma,
1 db citrom,
12 dkg kristálycukor,
4,5 dl kompótlé,
2 csomag vaníliás pudingpor
Kenéshez, a maradék tojás fehérje.
Egy kevés narancs dzsem v ami van😉.
Elkészítése:
A tésztát a fenti hozzávalókkal össze- gyúrom.
Egy folpackba tekerve mehet is a hűtőbe egy fél óràra, amíg a tölteléket elkészítem.
A birsalmàt megpucolom és felszeletelem apró kockákra.
Meglcsolom citromlével és néhány perc alatt kb fél liter vízben puhara pàrolom.
Egy edénybe kimérem a cukrot és karamellizalom. Folytonos keverést igényel, gyorsan aranybarna lesz és már húzzuk is le a tűzről.
A kompot lebol kiveszik 1,5 decilitert és a két pudingporral elkeverem.
A karamellizalt cukorhoz adjuk a Kompótot, még 5 percig főzzük, majd hozzàadjuk a pudingos masszát is, ezzel is kevergetjuk a tűzön még egy jó percig.
Ezzel kész is a töltelék.
Hűtőből kivesszük a, tésztát és a kétharmadát kinyujtjuk.
Egy kivajazott kerámia edénybe helyezzük, megszurkaljuk villával, majd egy vékonyan bekenjuk dzsemmel.
Errejön a töltelék, majd a maradék tesztàt ràreszeljuk.
Tetszés szerint díszithetjük is.
Akkor jöhet képbe a tojásfehérje a kenéshez.
190'C - on légkeveréses sütőben kb fél óra alatt készül el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése