Hozzávalók:
1/2 liter tej
2kk só
15dkg Rama margarin
25 dkg liszt
25 dkg sajt
5 egész tojás
A tejet a 2 kávéskanál sóval felforralom , majd hozzáadom a margarint és a lisztet.
Addig keverem a masszát amíg el nem válik az edény falától, majd a reszelt sajtot is hozzáteszem.
Amikor már kihűlt jöhet bele az 4 vagy 5 felvert tojás .
Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk a masszából és kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sajttal lehet díszíteni a tetejét.
Irány az előmelegített sütő, ahol kb 35 percig sütjük, amikor már lehet érezni az illatát egyet kiveszünk és megkóstolunk, hogy eléggé átsült-e? Nem kell pogácsa keménységérű szárítani!
Baráti beszélgetések , meghitt borozások mellé ajánlom.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése