12 dkg liszt ,pici ( mokkáskanálnyi ) sütőpor
10 dkg cukor
1 vaniliás cukor
10 dkg vaj
2 tojás
1 citrom vagy narancs reszelt héja
csipet só
Reggeli étkezésekhez ajánlott puha keksz.
Eredeti francia recept, amit megbolondíthatunk egy evőkanál teában áztatott chiával.
Elkészítése:
Keverjük össze az egész tojásokat a cukorral, a reszelt citrom héjat és egy csipet sót tegyünk bele a masszába. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat és a lisztet. A madelenie formákat vajazzuk, lisztezzük ki, a masszát kanalazzuk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 percig süssük, míg a madeleinek szélei barnulni nem kezdenek. A madeleineket bordás felükkel felfelé tálaljuk eredetileg, de amikor ilyen szép magas lesz akkor lehet fordítva is,-))
Lehet többet bekeverni és műanyag edényben hűtőben tárolni a nyers masszát , így reggelente mindig frissen
kerülhet az asztalra és lehet variálni, pl. leönteni csokimázzal és kókuszreszelékkel meghinteni vagy a tésztába csoki darabkákat keverni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése