1db ananász
1/2 főznivaló tök
1 kis teáspohár Xilit ( CUKOR HELYETT, érdemes beruházni, ha olyan édesszájú vagy, mint én, így + kg -ok nélkül bűnözhetünk,-)) erről később még írok.
2 db vanilliáscukor
2 citrom leve és héja
kicsi szalicil
Elkészítése:
A tököt lereszelem, a citromot jól megmosom és lehámozom, az ananászt megpucolom és felkockázom.
Az egészet egy edénybe teszem a többi hozzávalóval együtt és főzöm amíg megpuhul, majd egy turmixgép segítségével pürésítem és tiszta üvegekbe töltöm, kis szalicilt hintek rá, errejön a folpack, majd a tető.
Szárazdunsztba teszem 24 órára, de szerintem nálunk ez nem várja meg a telet, nagyon finomra sikerült,-))
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése