Hozzávalók:
- ½ kg leveles tészta
- fél liter tejszín (lehetőleg habtejszín)
- 5 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csapott evőkanál liszt a krémhez
- kevés liszt a nyújtáshoz
- fahéjas porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és a liszttel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és – akár habverővel – néhány percig alaposan összedolgozzuk. A leveles tésztát kilisztezett deszkán 4-5mm vékonyságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval vagy egy egyszerű kávéscsészével köröket szaggatunk. Ezeket 5-6 cm átmérőjű papír süteményformákba gyömöszöljük, úgy, hogy szélükkel együtt éppen kitöltsék a formákat. Ebbe töltjük a krémet, de vigyázzunk, ne legyenek tele a formák mert sütés közben a töltelék megduzzad és könnyen kifolyhat. Előmelegített sütőben 150 fokon nagyjából 25 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a tetején apró barna pöttyök jelennek meg. Nem kell megvárni, hogy kihűljön, melegen, fahéjas porcukorral megbolondítva az igazi!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése