Hozzávalók:
10 dkg margarin ( vaj vagy étolaj is jó )
1 kávés kanál nyírfa cukor ( ha nem diétázol akkor a barnacukrot ajánlom)
1pohár tejföl ( vagy kefír, vagy tej- valami csak van otthon )
50dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
1kg alma a nagyobbik reszelőn lereszelve
20dkg darált dió
4 evőkanál nyírfacukor,
4 evőkanál lekvár ( barack )
1 citrom reszelt héja
egy pici fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
máz nélkül
Célszerű már előző este megcsinálni és a két kis cipót hűtőbe téve egy nylon zacsiban altatni.
A töltelékhez a reszelt almát ki kell facsarni, hogy ne legyen vízes a tészta, mert akkor nem tud átsülni.
Tepsibe téve először egy kis lekvárral megkenem, majd erre jön a töltelék és erre a másik lap.
A tetejére lehet csoki vagy citrom mázt készíteni, de egy kis fahéjas porcukorral is gyorsan elfogy.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése