Az alap egy sajtos makaróni tejföllel amire én egy hagymán megpárolt sonkás- gombás cuccot tettem.
Hozzávalók:
1 csomag makaróni /vagy spagettivel is jó / tészta
20 dkg reszelt sajt
2 pohár ( kicsi ) tejföl ( 4 személyre)
Ez az alap és erre jöhetnek a különféle feltétek ( gombás, húsos,sonkás, padlizsános stb.)
Sapka:
20dkg sonka ( vagy főtt tarja)
10dkg császár szalonna
1 fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz szeletelt kész csiperke gomba ( Tescoban is kapható )
só, őrölt bors
és ízlés szerint jöhet rá kakukkfű, bazsalikom is ha van otthon
a sajtos alap
Elkészítése.
Forró sós vízbe téve kifőzzük a tésztát, amit kb .max 15 perc után hideg vízzel leöblítve leszűrünk és egy tálba helyezünk.
Közben megreszeljük a sajtot felszeleteljük a sonkát, hagymákat és a császár szalonnát ( diátázók ezt kihagyják)
A gombát megmossuk folyó víz alatt.
A császár szalonnát a vöröshagymával együtt megpirítjuk, erre jön a sonka majd a gomba a fokhagyma és a fűszerek.
Készre pároljuk fedő alatt , gyakori keverés mellett!
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése