Előző este már megszoktam csinálni, de most kis csúszással délelőttre maradt, azért bízom benne el fog fogyni az éjjel!
Hozzávalók:
1 doboz gyümölcs konzerv ( most én őszibarack és egy ananászos változatot készítettem )
de lehet friss narancs, mandarin vagy esetleg meggyel keverve fagyasztott változatból is )
1 vagy aki ütősebben szereti 2dl konyak, rum , vagy pálinka...szóval valami tömény , ami harmonizál a gyümölccsel,
1 üveg bor... az édes a jobb hozzá, de úgyis forralt bort kell készíteni belőle így , ha csak száraz van otthon, akkor több cukrot kell adni hozzá.
ehhez a szokásos, szegfűszeg, fahéj, narancshéj...cukor, vanília
Elkészítése:
A gyömölcsöt egy tálba helyezzük, meglocsoljuk a tömény italunkkal, majd errejön a forraltbor langyosan és már készen is van, amikor kihűlt hűtőben érleljük estig és pezsgővel tálaljuk, bár én anélkül szoktam, így is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése