az én variációm ;-)
Hozzávalók:
2 tojásnak a sárgája,
3 cs.vaníliás cukor,
3dl tejszín
3 ek.nyírfacukor ( ha nincs cukor )
50 dkg (natúr tjszínes krémsajt), Party vagy Milly
2-3 evőkanál rumaroma,
kb.40 db babapiskóta,
piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé,
4 evőkanál nyírfacukor,
őrölt fahéj 3 kávéskanál
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor átszitálva
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.
Akkor jó, ha a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a rummal vagy aromával ízesítjük ehhez jön a felvert habtejszín.
A babapiskóta áztatásához a kávét a cukorral meg rumaromával és fahéjjal összekeverjük.A piskótát egy tálba vagy tepsibe egymásmellé fektetem és meglocsolom a kávés szósszal.
A krémet egyenletesen rálapátoljuk, végül kakaóport szitálunk rá.
Lehet 2 vagy több réteget is egymásrapakolni, de így a legegyszerűbb.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése