Magyarul : Zserbó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
-1 dl tej
- csipetnyi só
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
-
- csipetnyi só
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor (csemege)
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor (csemege)
- 3 dkg vaj vagy margarin
A töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd langyos tejben felfuttatjuk pici cukorral és 2 evőkanál liszttel. Az élesztős tej akkor jó, ha feljön a csésze tetejéig.
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd langyos tejben felfuttatjuk pici cukorral és 2 evőkanál liszttel. Az élesztős tej akkor jó, ha feljön a csésze tetejéig.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és a cukrot majd jól összedolgozzuk és szobahőmérsékleten kelesztjük kb. félórát.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik.
Először a legalsó lapot megkenjük a lekvárral és meghintjük a darált dió és porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és szórjuk a diós cukorral.
Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tészta tetejét megszurkáljuk villával több helyen és lassan sütjük meg.
Tetejére , csak amikor már kihűlt öntjük rá a csokimázt.
Hideg késsel szeleteljük!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése