5 tojás
25 dkg margarin
12 dkg nyírfacukor, ( xilit vagy xukor )
6 teáskanál étkezési zselatin
1/2 kg túró
2 dl tej
citrom vagy ananász
6 teáskanál étkezési zselatint beáztatunk1 dl langyos vízben kb 10 percig,
közben felforralunk 2dl tejet és a zselatint belekeverjük.
5 tojássárgáját kikeverünk ízlés szerinti xukor vagy xilit, vagy ennek hiányában cukorral (kb 12dkg) és a
margarinnal.
Ebbe a masszába tesszük a túrót, a felvert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat, vagy ananász darabkákat,
amennyiben ananászt használunk, víz helyett használjunk ananászlét és végül a zselatinos masszát is hozzáadjuk.
Tetejére pirított mandulát szórtam, de mással is pl. mogyoró, dió vagy egyéb megoldással is készíthetjük.
Egy félórára legalább hűtőszekrénybe tesszük és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése