Összes oldalmegjelenítés

2011. július 21., csütörtök

Sóska tejszínnel

SÓSKA ahogy én szeretem

 Hozzávalók 2 személyre

  1 zacskó friss sóska 
  1 képen látható főzőtejszín 2dl 
  3 evőkanál olívaolaj vagy 1 evőkanál vaj
  3 teáskanál rétesliszt 
  6 teáskanál barnacukor



 





Elkészítése: 

A sóskát megtisztítom, a hátsó levélereitől és a szárától ( ehhez jó, ha van egy kis segítség társaság gyanánt, mert elég unalmas mutatvány;-))

majd folyóvíz alatt megmosom.


Az olajat vagy vajat felhevítem és beleteszem az apróra vagdalt sóskát.
Állandó keverés mellett fonnyasztom, majd sózom és meghintem liszttel ( minden kanál után kavarom-keverem, hogy ne csomósodjon.

Ezután jön a tejszín rá, amivel egyet forr és édesítem.

Tükörtojás illik hozzá, de lehet sóban vízben krumplival is tálalni.

Jó étvágyat kívánok e vasban gazdag finomsághoz!
Hölgyeim különösen ajánlott a nehéz napokban;-))

Ha előzőnap megtisztítjuk, másnap pár perc és kész a vacsi.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése