Összes oldalmegjelenítés

2011. március 3., csütörtök

Finánckenyér

Tojásfehérje sokszor marad a háztartásokban és megy veszendőbe, pedig le is lehet fagyasztani.
Én ezt a finomságot szoktam készíteni belőle.
Finánckenyér

Hozzávalók:


  4 tojásfehérje
 13 dkg kristály vagy szőlőculor
 10dkg Ráma margarin
 10dkg rétesliszt
   1 gyűszűnyi vanillia aroma
 Ebbe is keverhetünk egy kis chia magot is,;-))


Tetejére: 3 evőkanál barack, eper vagy citrom jam ( vagy ami van)
és erre a záró rész a csokoládémáz, ami 3 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál cukor és 3evőknál víz és egy kanálnyi margarin .

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük , majd a cukrot beleöntve fényesedésig keverjük
Ezután adjuk hozzá az olvasztott, de langyos margarint, majd végül a lisztet is beleszitáljuk .
Alaposan kivajazott őzgerincformába töltjük és előmelegített sütőben sütjük, először erősebb, majd mérsékelt
lángon, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ha nem ,
nem az igazi....amikor kész melegen deszkára borítjuk és előbb a
lekváros massza jön rá , amit előtte felforralunk 3 evőkanál vízzel, majd amikor kihűlt jöhet a csokoládémáz.
Csokimáz: ha nincs otthon tortabevonó csokink, akkor készíthetünk házilag is, én általában így szoktam.
Egy edénybe teszek fel vizet forrni, arra egy kisebb edénybe jön a cukor, kakaó és a víz...legvégül keverem bele a margarint.

 Ennyi, viszonylag gyors és könnyű.





Tejcsokival vagy fehércsokival is díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tartsatok velem, ez csak a kezdet,-)) még sok-sok finomság vár rád!
Pl , fehér csokis parfét is tálalhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése