Összes oldalmegjelenítés

2011. április 12., kedd

Kekszes krémes

Kekszes krémes (saját recept)
Hozzávalók:
 
1 csomag háztartási keksz
8dl tej
2 cs. vaníliás puding
2 evőkanál zselatin 

8 evőkanál cukor
2 cs. vaníliás cukor 

2 tojás sárgája + a fehérje is felverve 
12 dkg margarin
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:



Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, és a következő krémet pakoljuk rá: 
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe, és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tojások felvert habját, és beletesszük  a margarint is kis kockákban. Óvatosan a kekszre lapátoljuk (nem öntjük!), és kirakjuk a tetejét is keksszel. Pár óra és  megpuhul, és szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Nem igényel gyakorlatot, akár férjeink is meglephetnek vele,-))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése