Összes oldalmegjelenítés

2011. november 14., hétfő

Hagymás pogácsa olívabogyóval

Baráti beszélgetések, sörözések, borozások mellé ajánlom.


Hozzávalók:


15dkg  rozsliszt, 
10 dkg sima liszt, 
25 dkg túró, 
10 szem olívabogyó,
1 kisebb fej vöröshagyma ( amit apróra vágva pici olajon megdinsztelünk ) 
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 
15dkg vaj, 
1 zacskó (7 g) szárazélesztő, vagy 1/2 csomag normál,
3 tojássárgája, 
3 kk só
5 dkg reszelt sajt



Elkészítése:


A lisztet az élesztővel elkeverjük ( ha nem szárított élesztőt használunk akkor 3 evőkanál liszttel és kb fél dl langyos tejjel felfuttatjuk, mielőtt a többi liszthez adnánk )
Ehhez adjuk hozzá az áttört túrót, vajat, olívaolajat és a tojássárgákat és egy kis langyos vízzel hígítjuk amíg lágy nyújtható tésztát nem kapunk.
Ezután kelesztjük legalább félórát ( egy konyharuhával letakarva meleg helyen ) majd beledolgozzuk a pirított hagymát és az apróra kockázott olívabogyót is ).
Tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére.


Előmelegített sütőben sütjük kb. félórát.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése