Összes oldalmegjelenítés

2013. május 19., vasárnap

Tavaszi Túrótorta nektarinnal

Az alapötletet az Ízek és érzések újságból merítettem, kis módosítással lett a nyárból tavasz.

Hozzávalók:
Mogyorós omlós tészta:

10 dkg barnacukor
10 dkg darált mogyoró
15 dkg búzaliszt
1 csipet tengeri só
10 dkg hideg vaj
1 egész tojás

Töltelék:

25 dkg túró
1 doboz Görög joghurt ( citromos vagy kekszes  )
1 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja ( ha a joghurt citromos, ez el is maradhat )
2 db nektarin

Továbbá , frissen tartó fólia, 1 ek vaj, 2 ek liszt a tortaforma kikenéséhez .

Elkészítése:

A tésztához a cukrot, darált mogyorót, lisztet és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük.
A hideg vajat kockákra vágjuk és hozzáadjuk.
Kézzel az egészet gyorsan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk.
Frissentartó fóliába csomagoljuk és félórára a hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelék hozzávalóit egy másik edényben - a túróáttörésével kezdjük- összekeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kivajazzuk , lisztezzük a formánkat.
Egy frissentartófólia segítségével kinyújtjuk a tésztát és a formába helyezzük.
Erre tesszük a túrókrémet és a felkockázott nektarint belenyomkodjuk kicsit a krémbe és már
mehet is a sütőbe kb 35 percre.



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése