Összes oldalmegjelenítés

2013. július 2., kedd

Eper lekvár



Hozzávalók:


1,3 kg eper
35 dkg cukor
2 szál vanília
1 csomag Dr.Oetker Dzsemfix Szuper 3:1


A megtisztított, megmosott epret a cukorral a vanília kikapart magjaival, a vaníliarúddal és a  dzsemfixszel kevergetve felforraljuk, majd további 3 percig főzzük. Lehabozzuk. A vaníliarudat eltávolítjuk. Botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük a lekvárt. Azonnal csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük. Lezárjuk a tetejét és 5 percre fejtetőre állítjuk.

Tipp: Én csírátlanítani úgy szoktam, hogy az elmosott üvegeket még vizesen 5 percre 750 wattra állított mikróba teszem. A még forró üvegekbe töltöm a lekvárt.

A recept Tücsök Bogár konyhájából került hozzánk, köszönettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése