Összes oldalmegjelenítés

2021. szeptember 30., csütörtök

Birsalmàs pite

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 
12 dkg cukor ( itt szőlőcukor) 
2 tojás sárgája és egy fehérje
15 dkg vaj ( ír vajjal a legjobb) 
1 tk sütőpor, 
csipet só

Töltelék:
4 db birsalma, 
1 db citrom, 
12 dkg kristálycukor, 
4,5 dl kompótlé, 
2 csomag vaníliás pudingpor
Kenéshez, a maradék tojás fehérje. 
Egy kevés narancs dzsem v ami van😉. 

Elkészítése:
A tésztát a fenti hozzávalókkal össze- gyúrom. 
Egy folpackba tekerve mehet is a hűtőbe egy fél óràra, amíg a tölteléket elkészítem. 
A birsalmàt megpucolom és felszeletelem apró kockákra. 
Meglcsolom citromlével és néhány perc alatt kb fél liter vízben puhara pàrolom. 
Egy edénybe kimérem a cukrot és karamellizalom. Folytonos keverést igényel, gyorsan aranybarna lesz és már húzzuk is le a tűzről. 
A kompot lebol kiveszik 1,5 decilitert és a két pudingporral elkeverem. 

A karamellizalt cukorhoz adjuk a Kompótot, még 5 percig főzzük, majd hozzàadjuk a pudingos masszát is, ezzel is kevergetjuk a tűzön még egy jó percig. 
Ezzel kész is a töltelék. 

Hűtőből kivesszük a, tésztát és a kétharmadát kinyujtjuk. 
Egy kivajazott kerámia edénybe helyezzük, megszurkaljuk villával, majd egy vékonyan bekenjuk dzsemmel. 
Errejön a töltelék, majd a maradék tesztàt ràreszeljuk. 
Tetszés szerint díszithetjük is. 
Akkor jöhet képbe a tojásfehérje a kenéshez. 
190'C - on légkeveréses sütőben kb fél óra alatt készül el. 
Jó étvágyat kívánok hozzá! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése