Összes oldalmegjelenítés

2011. április 14., csütörtök

Madeleine

Hozzávalók: ( 9 db ) 

12 dkg liszt ,pici ( mokkáskanálnyi ) sütőpor
10 dkg cukor 
1 vaniliás cukor 
10 dkg vaj 
2 tojás 
1 citrom vagy narancs reszelt héja 
csipet só


Reggeli étkezésekhez ajánlott puha keksz.
Eredeti francia recept, amit megbolondíthatunk egy evőkanál teában áztatott chiával.




 Elkészítése:


Keverjük össze az egész tojásokat a cukorral, a reszelt citrom héjat és egy csipet sót tegyünk bele a masszába. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az olvasztott vajat és a lisztet. A madelenie formákat vajazzuk, lisztezzük ki, a masszát kanalazzuk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 percig süssük, míg a madeleinek szélei barnulni nem kezdenek. A madeleineket bordás felükkel felfelé tálaljuk eredetileg, de amikor ilyen szép magas lesz akkor lehet fordítva is,-))

Lehet többet bekeverni és műanyag edényben hűtőben tárolni a nyers masszát , így reggelente mindig frissen
kerülhet az asztalra és lehet variálni, pl. leönteni csokimázzal és kókuszreszelékkel meghinteni vagy a tésztába csoki darabkákat keverni!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése