Összes oldalmegjelenítés

2011. október 31., hétfő

Natúr csirkemell, bazsalikomos gnocchival és lilakáposztával

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell
só, tarkabors
10dkg vaj a sütéshez, pár kanál olíva olajjal
( olívaolaj hiányában ami éppen van otthon )

Párolt lilakáposzta.

1 kisebb fej lilakáposzta
só,
1 fej vöröshagyma,
majoránna, egy csipet rozmaring levél
2 evőkanál barnacukor,
2 evőkanál ecet

Bazsalikomos gnocchi

1/2 kg krumpli
10 dkg finomliszt
1/2 teáskanál só
10 dkg parmezán vagy parenyica sajt
kb 15db bazsalikomlevél felaprítva


Elkészítése:

I.  A húst kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, majd forró olaj és vaj keverékében kisütjük.
II.A Krumplit héjában kifőzzük, majd kb fél óra múlva ( attól függ milyen nagy a krumpli, ha nagyok tovább kell főzni ) leszűrjük, hagyjuk kihűlni és megpucoljuk, áttörjük és beledolgozzuk a sajtot, sót és bazsalikomot, akkor jó ha már nem ragad a kezünkhöz.
8 részre osztjuk a tésztát és gyúródeszkán vagy egy sütőpapíron kinyújtjuk és ujjnyi vastagra.
Ezekből 3 centis korongokat vágunk és gombóccá, vagy nudlivá  formáljuk a kezünkkel .
Forró sós vízben addig főzzük amíg feljönnek a víz tetejére ( ez kb. 4-5 perc).
Leszűrjük és már tálalhatjuk is.

Párolt káposzta:

Apróra vágjuk a káposztát és besózzuk ( természetesen  megmossuk előtte) .
Állni hagyjuk kb egy órát, majd kimossuk a sóból .
A hagymát apróravágjuk és pár kanál étolajon megpároljuk, ehhez jön a káposzta, pici sóval és majorannával fűszerezve, -vigyázzunk, hogy ne égjen oda,- amikor már picit párolódott egy csészébe teszünk 2 vagy 3 evőkanál barnacukrot , pici ecetet és felöntjük vízzel, ezzel meglocsoljuk és amikor elfőtte újra locsoljuk.kb egy óra.

Nasinak Pastel de nata volt nálunk, ami szintén megtalálható a blog bejegyzésekben, bátran ajánlom.







 Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése