Összes oldalmegjelenítés

2011. október 1., szombat

Olasz pizza recept ( a vékony változat )

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt ( lehet rétes és finom vegyesen )
4 evőkanál olaj ( olíva ha már olasz, de valószínű jó lesz a napraforgóval is)
2,5 dkg élesztő
1 dl víz
1 teás kanál só és cukor, vagy xilit



mehet a sütőbe, a sajtot csak a végén teszem rá 

Elkészítése:
Első lépés: az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe amibe még 2 evőkanál lisztet teszel  és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a többi liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit + a cukor is most jön bele. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.
Forró sütőben kell sütni és ezt  a vékonyat nagyon rövid ideig, sütőtől függ nekem elég volt 6 perc, különben kiszárad.
Paradicsomszósz.
50 dkg paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál oregánó
őrölt feketebors
pici só és egy kanál cukor

A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe és húzd le a héjukat, aprítsd fel őket. Olívaolajon meg kell párolni, majd add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát 15-20 percig főzd. Nem szabad sokat tenni a pizzára belőle, mert eláztatja!
Erre jön a 3.rész vagyis a feltét, ami lehet ezerféle, én gombát, sonkát, lilahagymát és reszeltsajtot tettem rá és végül bazsalikom levelekkel díszítettem ami ehető.


igy néz ki a bazsalikom

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése