Összes oldalmegjelenítés

2012. június 27., szerda

Barackos piskóta

Hozzávalók:
6 tojás
30dkg nyír vagy barnacukor
1 Ráma margarin
pici só
40 dkg liszt
1 cs.sütőpor
3 cs.vanilliás cukor, pici őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
2,5dl tej, vagy joghurt

kb 3 őszi vagy sárgabarack felkockázva



Elkészítése:

Először a tojások fehérjét verjük habbá, majd hozzáadjuk egyenként a sárgáját a cukrot, 
az olvasztott de már langyos margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet , joghurtot vagy tejet , citromhéját és az egyik csomag vanilliáscukrot, a másikkal a végén szórjuk meg, amikor elkészült.
Egy sütőpapírral kibélelt vagy ennek hiányában kivajazott lisztezett tepsibe öntöm a masszát és erre rakom rá a meghámozott és felkockázott, lecsöpögtetett barackokat, amiket kis fahéjas -vaníliás cukorban előzőleg megforgattam és már mehet is az előmelegített tepsibe.
kb fél  óra alatt készül el, közepeslángon.

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése