Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 5., vasárnap

Juharszirupos keksz



Hozzávalók:


30 dkg liszt
10dkg xilit= nyírfacukor ( vagy barnacukor )
12dkg vaj
6 evőkanál juharszirup
1 tojás
1 kávéskanál vanillia aroma, vagy 1 cs. vanilliáscukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna


Elkészítése:


A hozzávalókat összekeverem és pár órára ( minimum 1 ) 
hűtőszekrényben pihentetem.


Kinyújtom egy folpack segítségével, így nem ragad a nyújtófára,


majd különböző formákat szaggatok belőle.
mielőtt a tepsibe teszem, megforgatom barnacukorban vagy vanillinben.


Előmelegített sütőben, 6-vagy 8 perc alatt készül el.


Dobozban tárolva sokáig elállna, ha nem fogyna el.


Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése