Összes oldalmegjelenítés

2012. november 16., péntek

Túrógombóc

Hozzávalók:


50dkg tehéntúró
3 egész tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál búzadara
csipet só
2 evőkanál xilit vagy cukor
1 citrom reszelt héja

10dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál zsíradék, pl. kókuszolaj, vagy étolaj
 porcukor
2dl tejföl

Elkészítése



Felverjük a megtisztított tojásokat és összekeverjük a villával áttört túróval.

Hozzáadjuk a sót, lisztet, búzadarát és kevéske édesítőt xilitet vagy cukrot és egy citrom reszelt héját.
Fél napot esetleg egy éjjelt állni hagyjuk, ez azért fontos, mert így nem fő szét a gombóc, (persze így is
úgyis elfogy és nem törvényszerű, hogy szétfő, ha nem áll olyan sokáig a hűtőben).

Egy fazékba vizet forralunk és vizes kézzel gombócokat formázunk bele.
Amikor feljönnek a felszínre a gombócok, egyet kiveszünk, megnézzük, hogy megfőtt-e és
az időközben olajon pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a leszűrt gombócokat.

Porcukorral és tejföllel tálaljuk !




Jó étvágyat kívánok !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése