Összes oldalmegjelenítés

2013. január 13., vasárnap

Rakott krumpli

Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 db nagy vöröshagyma
8 db tojás
1 szál kolbász
1 nagy pohár tejföl
10dkg reszelt sajt
só, bors
pirospaprika, bazslikom
ízesítő




Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzöm sós vízben, de ügyelek rá, hogy ne főjjön szét. 
A tojásokat szintén felrakom főni, közben a hagymát vékony karikákra szeletelem, a kolbászt forró víz alá tartom pár percre (így könnyedén lejön a bőre), majd szintén felkarikázom. Amint megpuhult a krumpli, leöntöm róla a vizet, hagyom picit hűlni, közben a tojásokat is megpucolom és felvágom. A krumplit megszabadítom a héjától, felkarikázom. Egy tepsit kivajazok, és jöhet az összeállítás.

A kivajazott tepsibe 1 réteg hagyma jön, ezt követi a felkarikázott krumpli, amit megsózok, borsozok majd rá 1 réteg tojás és kolbász. Rászórok egy kis bazsalikomot, ételízesítőt, pirospaprikát .

Ezután tejföllel befedem. 
Kész az első réteg, a következő réteget a krumplival kezdem,  tojás ,kolbász, fűszerek és tejföl.
Megszórom reszelt sajttal és letakarom a tepsit. 
30 percre beteszem a sütőbe. Kb. 20 perc után eltávolítom a fóliát, hogy a teteje is szépen megsüljön.

Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése