Összes oldalmegjelenítés

2013. január 13., vasárnap

Isler

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 csipet só

lekvár
csokimáz a bevonáshoz ( 3 ek kakaó, 3 ek cukor, 1 ek vaj , pici víz )




Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit összekeverem (liszt, dió, cukor), majd a tojássárgájával, a vajjal és sóval 
összegyúrom (ne legyen ideje elolvadni a vajnak). Legalább 1 órára hűtőbe teszem állni. 

Lisztes deszkán kinyújtom (ne legyen vastagabb fél cm-nél), majd tetszés szerinti méretre szaggatom. 

175 fokon kb 8 perc alatt aranysárgára sütöm, vigyázat könnyen odaéghet, tényleg csak pár perc és kész!

A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztom.

A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztom, majd óvatosan bevonom a csokoládémázzal.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése