Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 19., hétfő

Frankfurti leves

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1/2 dl étolaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
majoranna, só, bors ízlés szerint
1,5 dl tejföl



Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. 
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). 
Felengedjük vízzel, majd amikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. 
Amikor már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, amit a tejföllel simára keverünk, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest.
Még egyszer összeforraljuk és  végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése