Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 17., kedd

Kinder Bueno

Tücsök Bogárnál találtam ezt a finomságot, aki Andi oldaláról mentette át ,-) amint lesz időm kipróbálom.


Hozzávalók:

az alaphoz:
3 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál darált keksz
1/2 teáskanál sütőpor
5 dkg durvára vágott pirított sótlan mogyoró
10 dkg nutella

a krémhez:
2,5 dl tej
3 db tojássárgája
2 dkg vaníliás pudingpor
3 dkg liszt
5 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 evőkanál cukor

továbbá:
25 dkg háztartási keksz
1 dl langyos tej

a tetejére:
2,5 dl tejszín
1 teáskanál habfixáló
csoki reszelve, forgácsolva
mogyorószemek


A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a mogyoró kivételével a többi hozzávalót, majd sütőpapíros lemezere (25 x 25 cm-es  négyzetre) kenjük és megszórjuk a mogyoróval. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Amikor kész , a sütőpapírt lehúzva megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk. Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel. Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A  tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk (a tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz) végül megszórjuk a csokoládé reszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése