Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 19., kedd

almás- aszalt szilvás omlós pite

Hozzávalók.


egy kisebb tepsihez ( normál adaghoz duplázni kell )

Tészta:
2 tojás sárgája
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
35 dkg liszt
3 ek. joghurt ( vagy tejföl )
pici só
1/3 cs sütőpor

Töltelék:
3 db nagyobb starking alma reszelve
3 ek cukor
1 ek fahéj, vaniliás cukor
1/2 citrom leve
3-4 ek barack lekvár
12 szem aszalt szilva

Elkészítése:

Nagyon egyszerű, a tojássárgáját a cukorral és a vajjal jól elkeverem, hozzáadom a joghurtot vagy  a tejfölt, pici sót és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Pihentetem kb fél órát, addig elkészítem a tölteléket.
Lereszelem a már héjától meghámozott almákat a durvább nagyobb reszelővel, kicsit meghintem cukorral és citromlével. Megpárolom  -néhány perc az egész- majd meghintem fahéjjal és jól összekeverem.
Hagyom kihűlni.

Közben  begyújtom a sütőt és 2 cipót gyúrok a tésztából az egyiket kinyújtom és a kivajazott és lisztezett tepsibe helyezem.
Erre jön a lekvár majd a szitán átpréselt alma, amire aszalt szilvákat helyezek ( negyedekre vágva ).

A maradék tésztából rácsokat készítek rá lásd fotón amit tojás fehérjével megkenek.
Irány a sütő, kb 20 perc és kész .

A végén vaniliás cukorral elkevert fahéjjal szórom meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése